Jumaat, 28 Oktober 2011

mengandung?

malam tadi telah bermimpi. mimpi aku mengandung lagik. apekah?? apekah maknanya?? so, saja jer gugel tafsiran mimpi nak taw makna mimpi tuh. saja suka suka. bukan nak percaya sangat pon sebab hanya Allah yang lebih Maha Mengetahui kan?

so, gugel punyer gugel terjumpalah blok nih ha blog keluh kesah Mrs Chot. tak taw la betul ke idak sebab penulis blog ni pon mimpi perkara yang sama macam aku.

disebabkan malas nak huraikan dengan menggunakan idea sendiri, so aku copy paste jer la dari blog beliaw eh.


1) Untuk suami yang bermimpikan isterinya mengandung :
Tafsiran = Sesuatu yang buruk mungkin akan menimpa / berlaku.. (Wallahualam.ALLAH saja yang lebih mengetahui)

2) Kalau diri sendiri (perempuan) yang mimpi dia mengandung :
Tafsiran A : Generally membawa maksud akan mendapat keuntungan besar berbentuk wang & harta... (Wallahualam.ALLAH saja yang lebih mengetahui)

Tafsiran B : Kemungkinan juga membawa maksud mimpi mengandung ni mungkin jugak dia bakal mengandung tak lama lagi....(Wallahualam.ALLAH saja yang lebih mengetahui)

But for those yang belum kawin tapi mimpi mengandung, bermaksud orang2 terdekat akan mengandung...(Wallahualam.ALLAH saja yang lebih mengetahui)

tapi mimpi aku adalah dalam kategori kedua. dedua pon menunjukkan benda yang positif. aku mungkin lebih mengharapkan yang A. mana la taw kot kot aku dapat keja dalam masa terdekat nih. mana taw ade interviewer yang kasihan nengok aku so, nak kasik kerja kat aku. kekadang, nak aje aku apply jadi kliner. kliner pon kerja yang halal ape. jangan pandang rendah ngan mereka yang bekerja sebagai kliner eh korang. kalu dorang takde, sape nak kemas opis. sape nak cuci toilet pas korang berak? sanggop kau nak masuk toilet yang hancing, hapak, kotor?? aiyakk.. geliiii aku ! tapi kan kalau la aku dapat kerja, seronoknyerrr ! da lama giler tak soping soping. kasihan kan? de curve tuh memanggil manggil jer suh aku  abiskan duwet laki aku. tapi aku kan isteri yang baek. teguk air lior jer la.. T____________T

tapi kalau yang B pon aku on jerk. wakakaka. tapi sakit la nak bersalin. hold dulu la.. kihkihkih.

da, jangan nak percaya sangat. if betul, alhamdulillah. tapi ape ape pon kena la usaha kan. kalau tak usaha camne nak dapat. caiyok caiyokk ! 



TAPI AKU BANYAK KALI GI INTERVIEW ! APSAL TAKDAK SATU KOMPENI PON NAK HAMEK AKU?? 
**stress T______________T**



satu lagi contengan jiwa oleh:
 

2 ulasan:

hazahasan berkata...

insyaallah..akan ada rezeki kamu nanti.

dalam setiap kesusahan pasti menunggu kemanisan yang tidak terkira manisnya...

jangan risau ye

Wawa Ct berkata...

Salam klau kte mimpi mengandung tp dlm x ada ank apa maksudnye erk