Khamis, 2 Ogos 2012

tolong.. tolong jangan memperbodohkan diri anda boleh tak?


video



aku jumpa video ni masa jalan jalan di muka buku tadi. mampos..

tebelahak aku ! nak sepak pon ada..

tolonggg.. tolonglahhh...kenapa nak malukan diri sendiri. napa nak tunjukkan kebodohan diri. motif muncungkan mulut? apekahhh?? menyampah mak ! rasa nak piat piat je muncung kau dik !

tak pasal pasal dah kena kutuk. suke la tuh kan.. glemer semelaysia kau dik !

best ke weh buat mulot itik nih? pasnih nak try la.. kompom akak glemer.. glemer kena bahan.. muahahhaa...


nota kaki: kalau anak aku yang buat aku ikat muncung dia kasik sidai kat ampaian. kemain nak sangat muncungkan mulut kan?? jaki betul aku la.. haisshhh



Ok.Byebye ^___^

pengalaman bersahur #1

takda apa pon nak cerita. tahun ni tahun ketiga aku dan suami sambut Ramadhan. takda apa yang beza. tetap bangun sahur seperti sebelumnya dan berbuka ala kadar. tak mahu membazir konon kononnya.

tapi ini tahun kedua sambut puasa dengan Damia. tahun lepas dia kecik aja. ahh.. cepatnya masa berlalu. sekarang budak kecik nih dah nak masuk setahun setengah. tengah melasak. kemain aktif. bak kata adik adik aku "mia nih seminit pon tak leh diam eh". nak tengok dia diam time tidur je la. tu pun time tidur golek sana golek sini. tak diam jugak. Y___________Y

sebelum nih masa nak masak untuk sahur kemain bertenang nak masak. aman. damai. permai sambil di tiup angin dingin subuh kat tepi tingkap dapur. nyaman jer.

sekaraaanggg??? jangan kau bermimpi.

aku baru jer nak mula masak, dah dengar suara meraung. melalak macam kena cubit. siapa lagi? budak bertuah tu la. mia sekarang memang selalu bangun time kami sahur. dah kelam kabut aku. mana nak masak. mana nak kacau nasik. mana nak buat air panas. mana nak melayan dia. kadang kadang laki aku tolong jugak layankan si mia. tapi kebanyakkannya membongkang je atas katil. huh !

nak tak nak bawak jer la mia ke dapur. nasib sekarang ada baby tv. kasik dia hayal kejap nengok tv. sempat jugak la masak mana yang patut. pagi pagi yang sejuk pon boleh buat aku berpeluh. padahal masak telur ngan sardin jerk. wakakakaa. penat weh. mana nak layan anak lagi. nak masak lagik. nih bukan mengeluh. luahan perasaan. heeee..

mia nih spesis bangsa yang tak boleh tak nampak aku takda depan mata dia. kadang kadang dia saja jer buat buat nangis. air mata tak keluar pon. sebab dia tau aku kalau denagr dia menangis cepat cepat larik pujuk dia.  aduhhh.. akal dia...

tu belum cerita bab meniru apa orang buat. bahaya betul ! sekarang dah pandai cakap "no no no" sambil goyangkan jari telunjuk. comelll.. hahaha.. kekadang kami siap paksa dia buat. comel sebab dengan slang baby dia. aahhahaha..

hurm.... tahun nie merasa lah nengok mia beraya pakai baju kurung. tempah khas. kat ampang park. gila babi mahal. tempah baju baby jer RM100. aku tempah kebaya jer RM180. huuu.. boleh dapat sepasang baju lagik tuuuu... tahun ni kami tema warna pink. comel kan... arrghhh... cepatlah raya. boleh mia kutip duit raya.. so, anti anti sekalian, jangan lupe sediakan duit raya ya ! hehehe...




Ok.Byebye ^___^